Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
- Antep fıstığı
- Ceviz
Aside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Uygun bir karıştırma kabına unumuzu ve suyumuzun bir kısmını alarak çırpalım.
- Kalan suyumuzu da yavaş yavaş ilave ederek topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edelim.
- Ardından üzerine üzüm pekmezini ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
- Ocağa aldığımız tenceremize tereyağımızı alarak eritelim.
- Daha sonra üzerine pekmezli karışımımızı boşaltalım ve orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olan tatlımızı 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
- Tatlımızı kaselerimize boşaltalım ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda dinlenen tatlımız servise hazır. Üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder