Aside Tatlısı Tarifi

 

Aside Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • Antep fıstığı
  • Ceviz

    Aside Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına unumuzu ve suyumuzun bir kısmını alarak çırpalım.
  • Kalan suyumuzu da yavaş yavaş ilave ederek topak kalmayacak şekilde çırpmaya devam edelim.
  • Ardından üzerine üzüm pekmezini ilave edelim ve tekrar karıştıralım.
  • Ocağa aldığımız tenceremize tereyağımızı alarak eritelim.
  • Daha sonra üzerine pekmezli karışımımızı boşaltalım ve orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kaynayıp göz göz olan tatlımızı 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım.
  • Tatlımızı kaselerimize boşaltalım ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  • Oda sıcaklığına gelen tatlımızı buzdolabına kaldıralım ve 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda dinlenen tatlımız servise hazır. Üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Yorumlar