Barbunya Pilaki Tarifi İçin Malzemeler
- 220 gram kuru barbunya
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy domates
- Yarım kırmızı kapya biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su (400 ml )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 küp şeker
Üzerine için;
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- İnce kıyılmış maydanoz
Barbunya Pilaki Tarifi Nasıl Yapılır?
- Barbunyaları bir gece önceden soğuk suyun içinde bekletin.
- Barbunyaları pişireceğiz zaman suyunu süzün ve hafif diri kalacak şekilde yaklaşık 45 dakika kadar haşlayın.
- Küp doğranmış olduğunuz soğan ve rendelenmiş sarımsağı bir tavanın içerisinde zeytin yağı ile kavurun.
- Salçayı ilave edip biraz daha kavurun kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesi ilave edin küp küp doğranmış olduğunuz havuç ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Daha sonra barbunyaları küçük doğranmış kırmızı kapya biberi suyunu tuz ve şekeri ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşamana kadar pişirin.
- En son olarak üzerine 3 yemek kaşığı zeytin yağı limon suyu ve ince doğranmış maydanoz serpiştirip hafifçe karıştırıp 20-30 dakika kadar dinlendirip istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder