Bol Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 tane tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Bol Nohutlu Pirinç Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. Ve temiz su akana kadar güzelce yıkayın yıkadıktan sonra bir kenarda bekletin.
- Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin.
- 15 dk güzelce kavurduktan sonra nohutları da ekliyoruz güzelce biraz daha kavuruyoruz kaynamış suyu ardından tavuk bulyon ve tuzunu ekleyin. Kapağını kapatın.
- Pilavımız kaynayıncaya kadar orta ateşte üzeri göz göz olup kaynayınca altını komple kısıyoruz ve suyunu çekene kadar kapağını açmayın suyunun iyicene çekmiş olduğundan eminseniz altını kapatın arasına havlu kağıt koyup demlenmeye bırakın.
- 15 20 dakika sonra servis yapıp yiyebilirsiniz. Pilavımız servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder