29 Eylül 2021 Çarşamba

Fırında Sebze Sarma Tarifi

 

Fırında Sebze Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İç malzemesi

  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet soda
  • 8-10 dal dereotu
  • 10-12 dilim ezine peyniri
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Üzeri için

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı paprika

    Fırında Sebze Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabak ve patlıcan salatalık soyacağı ile ince ince şerit halinde kesilir. Kolay kesim için başından çatal ile tutabilirsiniz.
  • Şeritleri sıra sıra bir tarafı kabak bir tarafı patlıcan olacak şekilde tepsiye diziyoruz.
  • Üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp tuz gezdiriyoruz.
  • İç malzemesi için ince ince kıyılan dereotu, yumurta, soda ve un mikser ile çırpılıp tepsideki kabak ve patlıcanların üzerine dökülür.
  • Üzerine ince kutu gelinde kesilmiş ezine peynirleri eklenir ve fesleğen ekilir.
  • 200 derece fırında 20 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkınca rulo haline getirilir ve okumadı beklenir.
  • Üzerine sarımsak, mayonez ve yoğurt ile yapılan karışık dökülür ve paprika zeytinyağında yakılarak üzerinde gezdirilir. Afiyet olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder