Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg temizlenmiş hamsi
- 2 adet domates
- 4-5 dal maydanoz
- 1 adet büyük boy soğan
Sos için;
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 1 silme yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Tozbiber
- Tuz
- 1 çaybardağı su
Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş balıklarımızı fırın kabımıza diziyoruz.
- Üzerine halka halka doğradığımız soğanlarımızı ve domateslerimizi de diziyoruz.
- Maydanoz ve limon dilimlerimizi de ekliyoruz ( limon isteğe bağlı )
- Salça, yağ, tuz ve baharatları da ekleyip sosumuzu da hazırlayıp üzerine döküyoruz.
- 180 c fırında 25-30 dk az sulu kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗 Not; damak zevkimize göre pişme şeklini ayarlayabilirz👍🏻
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder