29 Eylül 2021 Çarşamba

Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi

 

Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg temizlenmiş hamsi
  • 2 adet domates
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 adet büyük boy soğan

Sos için;

  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 1 silme yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Tuz
  • 1 çaybardağı su

    Hamsi Buğulama (Pilaki) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş balıklarımızı fırın kabımıza diziyoruz.
  • Üzerine halka halka doğradığımız soğanlarımızı ve domateslerimizi de diziyoruz.
  • Maydanoz ve limon dilimlerimizi de ekliyoruz ( limon isteğe bağlı )
  • Salça, yağ, tuz ve baharatları da ekleyip sosumuzu da hazırlayıp üzerine döküyoruz.
  • 180 c fırında 25-30 dk az sulu kalacak şekilde pişiriyoruz. Afiyet olsun🤗 Not; damak zevkimize göre pişme şeklini ayarlayabilirz👍🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder