29 Eylül 2021 Çarşamba

Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi

 

Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kalıp beyaz peynir (200gr)
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tutam dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane

    Haydari Meze (Çok Pratik ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle beyaz peynirini bir çatal ile ezelim.
  • Yoğurdu, sarımsak, tuz ve dereotunun ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Bir tavada tereyağ eritelim, naneyi ekleyip kavuralım.
  • Yoğurdun için dökelim. 1-2 saat buzdolabına kaldıralım.
  • Servis tabağına aldığınız haydari’yi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder