Kelle Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 500 veya 750 gram kelle eti (Dil yanak kafa eti karışık)
- 8 diş sarımsak
- 1 kaşık dolu dolu un
- Zeytin yağı
- Limon
Kelle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Etler minik minik doğranır ve bol suyla iyice yıkanır.
- Bir tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su koyulur.
- Sarımsaklarda doğranıp eklenir.
- Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
- Etler pişince bir süzgeç yardımıyla süzülür suyu bir kenara ayrılır.
- Tencereye göz kararı yağ koyulur un eklenerek azıcık kavrulur süzdüğümüz su eklenerek topaklanmaması için hızlıca çırpılır.
- Etler tekrar eklenir kıvamı ve tuzu kontrol edilir.
- 10 dakika daha kaynatılır damak tadınıza göre limon ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır.
- Yanında ekstra sirke ve sarımsaklı limon ile servis edilir.
- Arzu ederseniz üzerine yağ yakıp pulbiberlede servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder