Kelle Çorbası Tarifi

 

Kelle Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 veya 750 gram kelle eti (Dil yanak kafa eti karışık)
  • 8 diş sarımsak
  • 1 kaşık dolu dolu un
  • Zeytin yağı
  • Limon

    Kelle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler minik minik doğranır ve bol suyla iyice yıkanır.
  • Bir tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su koyulur.
  • Sarımsaklarda doğranıp eklenir.
  • Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Etler pişince bir süzgeç yardımıyla süzülür suyu bir kenara ayrılır.
  • Tencereye göz kararı yağ koyulur un eklenerek azıcık kavrulur süzdüğümüz su eklenerek topaklanmaması için hızlıca çırpılır.
  • Etler tekrar eklenir kıvamı ve tuzu kontrol edilir.
  • 10 dakika daha kaynatılır damak tadınıza göre limon ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır.
  • Yanında ekstra sirke ve sarımsaklı limon ile servis edilir.
  • Arzu ederseniz üzerine yağ yakıp pulbiberlede servis edebilirsiniz.

Yorumlar