Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kelle Çorbası Tarifi

 

Kelle Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 veya 750 gram kelle eti (Dil yanak kafa eti karışık)
  • 8 diş sarımsak
  • 1 kaşık dolu dolu un
  • Zeytin yağı
  • Limon

    Kelle Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Etler minik minik doğranır ve bol suyla iyice yıkanır.
  • Bir tencerede üzerini iki parmak geçecek kadar su koyulur.
  • Sarımsaklarda doğranıp eklenir.
  • Etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.
  • Etler pişince bir süzgeç yardımıyla süzülür suyu bir kenara ayrılır.
  • Tencereye göz kararı yağ koyulur un eklenerek azıcık kavrulur süzdüğümüz su eklenerek topaklanmaması için hızlıca çırpılır.
  • Etler tekrar eklenir kıvamı ve tuzu kontrol edilir.
  • 10 dakika daha kaynatılır damak tadınıza göre limon ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocak kapatılır.
  • Yanında ekstra sirke ve sarımsaklı limon ile servis edilir.
  • Arzu ederseniz üzerine yağ yakıp pulbiberlede servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?