Kış Aylarının Şifa Deposu Ev Yapımı Tarhana Tarifi

 

Kış Aylarının Şifa Deposu Ev Yapımı Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 kilo un
  • 3.5 kilo yoğurt (Ben ev yapımı yoğurt kullanıyorum)
  • 3 kilo soğan
  • 2 kilo domates
  • 3 kilo kırmızı biber
  • Yarım kilo sarımsak
  • 3 kilo yeşil biber
  • 2 kilo havuç
  • 2 kilo ayva
  • 2 kilo elma
  • Maydanoz
  • Nane
  • Kekik
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Yeditürlü baharat
  • Çemen tozu
  • 10 yemek kaşığı karışık salça
  • 1.5 yemek kaşığı maya

    Kış Aylarının Şifa Deposu Ev Yapımı Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baharatlar hariç bütün malzemeleri yıkayıp kabuklarını soyup rondodan çekiyoruz.
  • Rondodan çektiğimiz malzemelerimizi geniş bir tencereye alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  • Geniş bir yoğurma kabına pişirdiğimiz karışımı baharatları mayayı yoğurdu ve unu iyice özdeşene kadar yoğuruyoruz.
  • Günde iki kez olarak yaklaşık 15 gün karıştırıyoruz. İlk günler çok kabarma olacaktır ilk günler kabarınca karıştıralım.
  • 15 gün dolunca temiz bir örtünün üzerine kaşık yardımı ile serelim.
  • Üstü kuruyunca alt üst ederek kurutalım. Daha sonra elimizle ufalayalım. Suyunu tamamen çektikten sonra robot yardımı ile inceleyelim.
  • Tekrar serip iyice kuruduktan sonra kavanozlarda saklayabilirsiniz. Ben fazla yaptığım için ölçülerini fazla tuttum siz azaltarak deneyebilirsiniz.

Yorumlar