Kış Aylarının Şifa Deposu Ev Yapımı Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
- 10 kilo un
- 3.5 kilo yoğurt (Ben ev yapımı yoğurt kullanıyorum)
- 3 kilo soğan
- 2 kilo domates
- 3 kilo kırmızı biber
- Yarım kilo sarımsak
- 3 kilo yeşil biber
- 2 kilo havuç
- 2 kilo ayva
- 2 kilo elma
- Maydanoz
- Nane
- Kekik
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Yeditürlü baharat
- Çemen tozu
- 10 yemek kaşığı karışık salça
- 1.5 yemek kaşığı maya
Kış Aylarının Şifa Deposu Ev Yapımı Tarhana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Baharatlar hariç bütün malzemeleri yıkayıp kabuklarını soyup rondodan çekiyoruz.
- Rondodan çektiğimiz malzemelerimizi geniş bir tencereye alarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Geniş bir yoğurma kabına pişirdiğimiz karışımı baharatları mayayı yoğurdu ve unu iyice özdeşene kadar yoğuruyoruz.
- Günde iki kez olarak yaklaşık 15 gün karıştırıyoruz. İlk günler çok kabarma olacaktır ilk günler kabarınca karıştıralım.
- 15 gün dolunca temiz bir örtünün üzerine kaşık yardımı ile serelim.
- Üstü kuruyunca alt üst ederek kurutalım. Daha sonra elimizle ufalayalım. Suyunu tamamen çektikten sonra robot yardımı ile inceleyelim.
- Tekrar serip iyice kuruduktan sonra kavanozlarda saklayabilirsiniz. Ben fazla yaptığım için ölçülerini fazla tuttum siz azaltarak deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder