Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bamya
- 150 gram kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limon
- 1.5 bardak sıcak su
- Sıvı yağ
- Tuz
Kıymalı Bamya Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce bamyaları nazikçe yıkıyoruz.
- Yıkanan bamyaları süzgece alıp süzülmesini bekliyoruz. Süzülen bamyaların başlarını külah gibi keselim bir kabın içerisine limonun yarısını sıkalım ve bir kaç dakika bekletelim.
- Yağımızı tencereye koyalım. Soğanları yemeklik doğrayalım pembeleşince kıymayı ilave edip güzelce kavuralım.
- Rendelenmiş domatesi ve salçayı ilave edelim. Biraz kavrulunca sıcak suyu ilave edelim. Suyun tamamını koymayın bamyalara göre ilave edersiniz. Çok sulu olan bir yemek olmuyor.
- Ben ilk önce sıcak suyu sonradan bamyaları ilave ediyorum.
- Kapağını kapatıp pişirmeye bırakalım.
- Kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Gerekirse arada sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Ocaktan almadan önce tuzunu ekliyoruz son kez karıştırıyoruz. Ocağımızı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder