29 Eylül 2021 Çarşamba

Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni

 

Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni İçin Malzemeler

  • 500gr taze ispanak
  • 3 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber

Beşamel sosu için

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar rendesi

    Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup yıkayıp kuruluyoruz ve ince dilimler halinde kesiyoruz.
  • Sıvıyağda önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
  • Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp doğradığımız soğanları soteliyoruz ve yıkanıp doğranmış olan ıspanakları azar azar ekleyip hafif kavuruyoruz.
  • Tuz karabiber kimyon ve pülbiber döküp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sos için tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kavuruyoruz.
  • Tel çırpıcı ile karıştırarak sütü döküyoruz kıvam alana kadar çırpıyoruz kıvam alınca ocaktan alıp tuz ekliyoruz.
  • Borcama önce patates dilimlerini yerleştiriyoruz daha sonra ıspanak harcını döküyoruz en üste yine patatesleri yerleştiriyoruz.
  • Beşamel sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve kaşar rendesi serpiştiriyoruz.
  • 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder