Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni İçin Malzemeler
- 500gr taze ispanak
- 3 orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
Beşamel sosu için
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar rendesi
Patatesli Beşamel Soslu Ispanak Grateni Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri soyup yıkayıp kuruluyoruz ve ince dilimler halinde kesiyoruz.
- Sıvıyağda önlü arkalı hafif kızartıyoruz.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp doğradığımız soğanları soteliyoruz ve yıkanıp doğranmış olan ıspanakları azar azar ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Tuz karabiber kimyon ve pülbiber döküp karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sos için tencereye sıvı yağ ve tereyağını alıp eritiyoruz ve unu ekleyip kavuruyoruz.
- Tel çırpıcı ile karıştırarak sütü döküyoruz kıvam alana kadar çırpıyoruz kıvam alınca ocaktan alıp tuz ekliyoruz.
- Borcama önce patates dilimlerini yerleştiriyoruz daha sonra ıspanak harcını döküyoruz en üste yine patatesleri yerleştiriyoruz.
- Beşamel sosu her yerine gelecek şekilde döküyoruz ve kaşar rendesi serpiştiriyoruz.
- 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder