Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ ( 75 ml )
- 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml bardak ölçüsü)
- 2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)
- 450 – 500 gram un markasına göre değişiyor
Üzerine için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 100 gram lor peyniri (Beyaz peynir)
- 100 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş)
- İsteğe bağlı çörek otu
Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içinde güzelce yoğurun.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp yaklaşık bir saat kadar mayanlanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru fazla oynamadan yağlı kağıt serili yuvarlak fırın tepsisine yerleştirip elinizle hafif bastırarak düzleştirin.
- Parmak uçlarınızla resimlerde görüldüğü gibi şekil verin.
- Üzerine bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı pekmezi güzelce karıştırıp bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
- Lor peyniri ve kaşar peynirini karıştırıp hamurun üzerine şekil verdiğiniz yerlere doldurun isteğe bağlı çörek otu serpiştirip, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35- 40 dakika kadar kontrollü pişirin afiyet olsun 😋😋😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder