30 Eylül 2021 Perşembe

Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi


 

Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ( 75 ml )
  • 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml bardak ölçüsü)
  • 2,5 su bardağı un ( 200 ml bardak ölçüsü)
  • 450 – 500 gram un markasına göre değişiyor

Üzerine için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 100 gram lor peyniri (Beyaz peynir)
  • 100 gram kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • İsteğe bağlı çörek otu

    Peynirli Tepsi Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamuru için gerekli bütün malzemeleri derin bir kabın içinde güzelce yoğurun.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp yaklaşık bir saat kadar mayanlanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru fazla oynamadan yağlı kağıt serili yuvarlak fırın tepsisine yerleştirip elinizle hafif bastırarak düzleştirin.
  • Parmak uçlarınızla resimlerde görüldüğü gibi şekil verin.
  • Üzerine bir yumurta sarısı ve bir yemek kaşığı pekmezi güzelce karıştırıp bir fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün.
  • Lor peyniri ve kaşar peynirini karıştırıp hamurun üzerine şekil verdiğiniz yerlere doldurun isteğe bağlı çörek otu serpiştirip, önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35- 40 dakika kadar kontrollü pişirin afiyet olsun 😋😋😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder