29 Eylül 2021 Çarşamba

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi

 

Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber, kekik

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su

    Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
  • Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
  • Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
  • Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
  • 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder