Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 6 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, pulbiber, kekik
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su
Tavuklu Karnıyarık (Kızartmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun, sıvı yağ ile yağlayıp hafif tuzlayın, bıçak ile bir kaç çizik atıp 220 derece fırında yumuşayana kadar pişirin.
- Diğer yandan küçük küpler şeklinde doğranmış tavuk göğsünü zeytinyağı döktüğünüz tencereye alın kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Suyunu çeken tavukların üzerine yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ekleyip biraz kavurun.
- Ardından yemeklik doğranmış domatesi ve baharatları ekleyin biraz kavurun, ocağı kapatın ve küçük doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Pişen patlıcanların ortasına uzunca bir çizik atıp ortasını açın ve tavukla doldurun.
- Sosu için sıcak suda salçayı eritin ve patlıcanların üzerine gezdirin.
- 200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder