Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tarhana
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- 6 su bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pulbiber
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvı yağ tencereye alınır ve eritilir.
- Üzerine salça konur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Ardından 1diş sarımsak ezilir konulur ve tarhana eklenip 3-4 dakika kavrulur.
- Üzerine soğuk su ve tavuk suyu eklenir kaynanana kadar karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra tel şehriyeler dökülür ve şehriyeler pişene kadar orta ateşte pişirilir.
- Piştikten sonra üzerine kuru nane, pulbiber, tuz konulur ve altı kapatılır. Yemeğimiz hazırdır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: Çorbanız koyu kıvamda olursa kaynadıktan sonra üzerine sıcak su ekleyip açabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder