30 Eylül 2021 Perşembe

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi


 

Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı tarhana
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 6 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı pulbiber 

    Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, sıvı yağ tencereye alınır ve eritilir.
  • Üzerine salça konur ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Ardından 1diş sarımsak ezilir konulur ve tarhana eklenip 3-4 dakika kavrulur.
  • Üzerine soğuk su ve tavuk suyu eklenir kaynanana kadar karıştırılır.
  • Kaynadıktan sonra tel şehriyeler dökülür ve şehriyeler pişene kadar orta ateşte pişirilir.
  • Piştikten sonra üzerine kuru nane, pulbiber, tuz konulur ve altı kapatılır. Yemeğimiz hazırdır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not: Çorbanız koyu kıvamda olursa kaynadıktan sonra üzerine sıcak su ekleyip açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder