Aşırı Pratik Pudingli Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gr tereyağı
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 2 su bardağı un
Dolgusu için;
- 1 paket Dr. Oetker Kakaolu Puding
- 3 su bardağı süt (600 ml)
Aşırı Pratik Pudingli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tart hamurunu hazırlayalım. Bunun için soğuk tereyağını uygun bir karıştırma kabına alalım.
- Üzerine yumurta, şeker, tuz ve unu ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
- Malzemeler güzelce birbirine karıştıktan sonra elimizle hamuru hızlıca toparlayalım.
- Ardından hamurumuzu streç filme sararak bu şekilde yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
- Sürenin sonunda hamuru dolaptan alalım ve tezgaha serdiğimiz pişirme kağıdının ortasına yerleştirelim.
- Üzerine tekrar pişirme kağıdı kapatarak hamurumuzun üzerine önce elimizle bastırarak hafif düzleyelim. Ardından merdane yardımı ile tart kalıbımızın tabanından 3-4 cm büyük olacak şekilde açalım. Benim kullandığım kalıp 24cm çapında.
- İstediğimiz boyuta ulaşan tart hamurumuzun üzerinden pişirme kağıdını alalım. Daha sonra biraz merdanenin üzerine birazda merdanenin üzerine un serperek alttaki pişirme kağıdını da sıyıralım ve hamurumuzu tart kalıbına yerleştirelim.
- Hamuru elimizle düzelterek kenarlarının oturmasını sağlayalım. Hamurun fazla gelen kısımlarını kopartalım ve elimizle düzleyerek şekillendirelim.
- Hamurumuzun tabanına çatal ile delikler açalım. Bu sayede hamurumuz pişerken kabarmayacaktır.
- Kullandığımız pişirme kağıdını elimizle buruşturalım ve tart hamurunun üzerine yerleştirelim.
- Ardından üzerine bir bakliyat ürünü dökelim. Bu şekilde hamurumuzun kabarmasını önlemiş olacağız. Ben nohut kullandım ancak siz dilediğiniz ürünü kullanabilirsiniz.
- Hamurumuzu önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda hamurumuzu fırından çıkartarak üzerindeki pişirme kağıdı ve nohutları kaldıralım, 10 dakika daha kızarması için fırına verelim.
- Kakaolu pudingi için ocağa aldığımız uygun bir tencereye pudingimizi alalım.
- Üzerine sütü ekleyelim ve karıştırarak pişirelim. Kıvam alıp üzeri göz göz olan pudingimiz hazır.
- Fırından aldığımız ve ilk sıcaklığı çıkan tart hamurumuzu servis tabağın alarak üzerine sıcak pudingimizi boşaltalım.
- 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen tartı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder