Ayıcıklı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un+3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- Damla çikolata
Ayıcıklı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını, yumurtaları, sıvı yağını bir yoğurma kabine koy ve karıştırın.
- Daha sonra bir su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu ekleyin, tekrar karıştırın.
- Tamamen karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edin.
- Hamur olduktan sonra yarısını ayrı bir kaba alin.
- İlk hamura bir yemek kaşığı kakao ekleyin, ve tekrar karıştırın. Bir yemek kaşığı un ekleyerek kıvamını ayarlayın. (bu kakaolu hamurunuzdu).
- Şimdi diğer hamurunuz alin ve un katarak kıvamına bir kez daha ayarlayın. (bu sade hamurunuz du).
- Küçük bur kapak ile daire sekilleri yapın. (sade hamur).
- Büyük bir kapakla daire yapın ( kakaolu hamur).
- Büyük daire üzerine küçük daireleri ayarlayarak üstünü koyun.
- Damla çikolata ile ağız burun yapabilirsiniz.
- Artan hamur ile farklı bir sekil yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder