31 Ekim 2021 Pazar

Bingöl Usulü Kuru Dolma Tarifi

 

Bingöl Usulü Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Kıyma
  • 2 biber
  • 2 domates
  • 1 tane soğan
  • Yarım deste maydanoz
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kuyruk yağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kaburga ve bonfile
  • 500 ml su

    Bingöl Usulü Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeleri doğruyoruz. Kaba alıyoruz sonra baharatları ve salçayı ekliyoruz kıyma dilediğiniz kadar koyabilirsiniz.
  • Sonra yağı ekleyip karıştırıyoruz. En sonda pirincimizi ekliyoruz.
  • Daha sonra kuru biber ve patlıcanlarımızı kaynatıyoruz, kaynadıktan sonra tekrar yıkayıp süzelim.
  • İçlerini dolduralım.
  • Sonra kaburgalarımızı altına bırakalım ve dolmalarımızı yerleştirelim.
  • Aralarına bonfile etleri koyabilirsiniz ve en üstüne de bırakabilirsiniz.
  • Üzerine 500 ml su ekleyelim.
  • Daha sonra tabak yada dolma taşı bırakıp pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder