Havuçlu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 2 yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1adet büyük havuç
- Keyfinize göre fındık veya ceviz
Sosu;
- 1 çay bardağı süt
- Çeyrek çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 paket şeker vanilin
Havuçlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şekerle yumurtayı çırpın.
- Süt, yağ ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu, şeker vanilin ve tarçını eleyerek dökün sonra tekrar çırpın.
- Havuçu rendeleyip kek karışımının içine dökün.
- Ben 2 kaşık fındık döktüm siz istediğinizi dökebilirsiniz.
- Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında alt üst ayarda 35 dk tutun.
- Sosu için süt, şeker, nişasta ve şeker vanilini bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
- İlk sıcağı çıkan kekin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder