31 Ekim 2021 Pazar

Havuçlu Baton Kek Tarifi

 

Havuçlu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 yumurta
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1adet büyük havuç
  • Keyfinize göre fındık veya ceviz

Sosu;

  • 1 çay bardağı süt
  • Çeyrek çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 paket şeker vanilin 

    Havuçlu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şekerle yumurtayı çırpın.
  • Süt, yağ ekleyip tekrar çırpın.
  • Un, kabartma tozu, şeker vanilin ve tarçını eleyerek dökün sonra tekrar çırpın.
  • Havuçu rendeleyip kek karışımının içine dökün.
  • Ben 2 kaşık fındık döktüm siz istediğinizi dökebilirsiniz.
  • Önceden ısıttığınız 160 dereceli fırında alt üst ayarda 35 dk tutun.
  • Sosu için süt, şeker, nişasta ve şeker vanilini bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
  • İlk sıcağı çıkan kekin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder