Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- Küçük yarım karnabahar
- 200-250 gram kıyma
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı domates konserve
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kuru soğan
Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı minik minik parçalar haline ayırıp güzelce yıkayalım.
- Soğanı minik yemeklik doğrayıp tencereyi ocağa alalım. Zeytinyağını ekleyip kavuralım.
- Kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymaya domates ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Kavrulan kıymalı harca son olarak minik parçalara ayırdığımız karnabaharları ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
- Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşten biraz daha düşük şekilde karnabaharlarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Suyu çok eklemeyin ilk etapta eğer karnabaharlarınız pişmez ise kontrollü su eklersiniz.
Ben karnabaharı çok severim. Biz genelde etsiz yapmadığımızda üstüne limon sıkar yeriz. Onu da denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun herkese.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder