Kıymalı Karnabahar Tarifi

 

Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük yarım karnabahar
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı domates konserve
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kuru soğan

    Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı minik minik parçalar haline ayırıp güzelce yıkayalım.
  • Soğanı minik yemeklik doğrayıp tencereyi ocağa alalım. Zeytinyağını ekleyip kavuralım.
  • Kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymaya domates ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  • Kavrulan kıymalı harca son olarak minik parçalara ayırdığımız karnabaharları ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
  • Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşten biraz daha düşük şekilde karnabaharlarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Suyu çok eklemeyin ilk etapta eğer karnabaharlarınız pişmez ise kontrollü su eklersiniz.
  • Ben karnabaharı çok severim. Biz genelde etsiz yapmadığımızda üstüne limon sıkar yeriz. Onu da denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun herkese.

Yorumlar