31 Ekim 2021 Pazar

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi

 

Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un
  • Bir demet dereotu

İçi için :

  • Peynir
  • 2 tatlı kaşığı süt

Üzerine:

  • Yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

    Mayasız Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çok beklememek için mayasız bir hamur elde edeceğiz. Karıştırma kabına eriyen yada oda sıcaklığındaki margarin ile sıvı yağ alalım.
  • İçine yumurta, (dilerseniz beyazını hamur içine sarısını yüzeyine sürebilirsiniz. Fark olmuyor. ) şeker, tuzu koyup bir çırpıcı ile karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ilave edip güzelce yoğuralım.
  • En son dereotunu küçük küçük doğrayıp hamura karıştıralım.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edelim.
  • Bir tarafta peynir ve 2 tatlı kaşığı sütü karıştalım.
  • Sonra hamuru küçük bezeler haline getirelim elimizle ya da merdaneyle tek tek açıp içine hazırladığımız peyniri koyup kapatalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam ya da çörek otu ile süsleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 fırında koyalım. Ve pişmesini bekleyelim.
  • Çok kolay ve lezzetli bir tarif mutlaka deneyin çok hızlı oluyor ve hemen bitiyor.

    Afiyet olsun 🍀

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder