Parçalanmış Pankek (Kaiserschmarrn) Tarifi

 

Parçalanmış Pankek (Kaiserschmarrn) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta akı
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 125 gram un
  • 60 gram şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 300 ml süt
  • 75 ml maden suyu
  • 2 x 40 gram tereyağı

Ayrıyeten;

  • Biraz pudra şekeri
  • Vanilya sosu

    Parçalanmış Pankek (Kaiserschmarrn) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta aklarını mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın ve bir kenara alın.
  • Karıştırma kabına yumurta sarılarını, şeker, tuz ve vanilin şekerini alın ve mikser ile iyice karıştırın.
  • Ardından un, maden suyu ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak yumurta akı köpüğünü ekleyip dikkatlice hamura yedirin.
  • Büyük bir tavada orta ateşte 40 gram tereyağı eritin. Hamurun yarışın tavaya aktarıp alt kısmı hafif kızarana kadar 5 dakika kadar orta ateşte pişirin.
  • Hamuru geniş bir spatula ile 4’e bölün ve dikkatlice çevirin (Bu aşamada içi hafif cıvık oluyor) diğer tarafında hafif kızarana kadar pişirin.
  • Bir tahta kaşık yardımı ile hamuru iri iri parçala bölün ve biraz daha kızartın. Artan hamura aynı işlemi uygulayın.
  • Üzerine pudra şekeri serpip vanilya sosu ile servis edin.

Yorumlar