Parçalanmış Pankek (Kaiserschmarrn) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta akı
- 4 adet yumurta sarısı
- 125 gram un
- 60 gram şeker
- 1 fiske tuz
- 1 paket vanilin şekeri
- 300 ml süt
- 75 ml maden suyu
- 2 x 40 gram tereyağı
Ayrıyeten;
- Biraz pudra şekeri
- Vanilya sosu
Parçalanmış Pankek (Kaiserschmarrn) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta aklarını mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın ve bir kenara alın.
- Karıştırma kabına yumurta sarılarını, şeker, tuz ve vanilin şekerini alın ve mikser ile iyice karıştırın.
- Ardından un, maden suyu ve sütü ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak yumurta akı köpüğünü ekleyip dikkatlice hamura yedirin.
- Büyük bir tavada orta ateşte 40 gram tereyağı eritin. Hamurun yarışın tavaya aktarıp alt kısmı hafif kızarana kadar 5 dakika kadar orta ateşte pişirin.
- Hamuru geniş bir spatula ile 4’e bölün ve dikkatlice çevirin (Bu aşamada içi hafif cıvık oluyor) diğer tarafında hafif kızarana kadar pişirin.
- Bir tahta kaşık yardımı ile hamuru iri iri parçala bölün ve biraz daha kızartın. Artan hamura aynı işlemi uygulayın.
- Üzerine pudra şekeri serpip vanilya sosu ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder