28 Ekim 2021 Perşembe

Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi

 

Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3-4 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber,pul biber

Kızartmak için ;

  • 5-6 adet patates
  • Sıvı yağ

Üzeri için ;

  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)

    Patlıcanlı Patatesli Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  • Soğanı doğrayıp kavuruyoruz.
  • Domates ve biberleri küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz kavuruyoruz.
  • Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz.
  • Patlıcanların suyunu sıkıp tencereye koyuyoruz, karıştırıyoruz.
  • Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tekrar tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye devam ediyoruz,.
  • Yoğunlaşınca kontrol edip ocaktan alıyoruz.
  • Patatesleri ince halka şeklinde doğruyoruz.
  • Kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Güveç kaplarımıza önce patates koyup üzerine patlıcan yemeğimizi koyuyoruz, (isteğe göre büyük tepside de yapabilirsiniz )
  • En üste rendelenmiş kaşar peyniri koyup 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz, afiyet olsun ✨👌🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder