Revani Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler
Keki için ;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un (undan una miktar değişebilir)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için ;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için ;
- Hindistan cevizi
Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencerede suyu ve şekeri kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkıp,20 dakika kaynatalım.
- Keki için uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Ardından sıvı yağ ve yoğurdu koyup,tekrar çırpalım.
- Üzerine geri kalan malzemeleri de ekleyip,akıcı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edelim. ( un kontrollü eklenmeli,undan una miktar değişebilir).
- Tabanını yağladığımız borcama kek harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim, üzeri kızarınca kapatalım fırını).
- İlk sıcaklığı çıkan kekimizi dilimleyip,şerbetimizi her yerine gelecek şekilde dökelim.
- En az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder