28 Ekim 2021 Perşembe

Revani Tarifi (Tam Kıvamında)

 

Revani Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un (undan una miktar değişebilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için ;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için ;

  • Hindistan cevizi

    Revani Tarifi (Tam Kıvamında) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım soğusun. Uygun bir tencerede suyu ve şekeri kaynatalım.
  • Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu sıkıp,20 dakika kaynatalım.
  • Keki için uygun bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ ve yoğurdu koyup,tekrar çırpalım.
  • Üzerine geri kalan malzemeleri de ekleyip,akıcı bir kıvam olana kadar çırpmaya devam edelim. ( un kontrollü eklenmeli,undan una miktar değişebilir).
  • Tabanını yağladığımız borcama kek harcımızı eşit bir şekilde yayalım ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk pişirelim. ( pişirme süresi fırından fırına değişebilir,kontrollü pişirelim, üzeri kızarınca kapatalım fırını).
  • İlk sıcaklığı çıkan kekimizi dilimleyip,şerbetimizi her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • En az 3-4 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder