Şipşak Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 buçuk çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı oda ısısında margarin
- 1 su bardağı un ( eğer çok cıvık diye düşünürseniz az un ilave edebilirsiniz)
Üzeri için:
- 100 gram bitter çikolata
Şipşak Çikolatalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?Not: Yuvarlak borcamın en küçük cam tepsisine göre bu ölçüler.
- Öncelikle geniş kabımıza yumurta, şeker ve vanilya koyulup, mikserle bir güzel çırpınız. Daha sonra süt, margarin, sıvı yağ, kakao eklenir.
- Güzelce karışınca un ve kabartma tozunu ekleyip güzel kıvama getirin.
- Tepsinize dökün sonra üstüne çikolatayı bıçakla bir güzel parçalar haline getirin üstüne komple yayın.
- Ve 170 derecede dinlenerek pişirin.
- 20 dk pişti benim kek ama her fırın bir olmuyor siz yine kurdan testini yapın. Afiyet olsun şimdiden.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder