Tavuklu Patlıcan Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi

 

Tavuklu Patlıcan Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram tavuk kalça yada göğüs eti
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • Tuz, karabiber

Üzeri için;

  • Domates
  • Biber

    Tavuklu Patlıcan Kebabı (Nefis Lezzette) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğruyoruz. Doğradığımız patlıcanları acısının çıkması için on beş dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz. Daha sonra kurulayıp kızartıyoruz.
  • Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.
  • Tavukları küp küp doğruyoruz.
  • Zeytinyağ koyduğumuz tavada sotelemeye başlıyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanları da ekliyoruz. Daha sonra biberleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz. Soğanlar ve biberler yumuşayınca rendelediğimiz sarımsakları ekleyip salçasını ve baharatlarını ilave ediyoruz.
  • Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. En son suyunu ekleyip bir kaç dakika da bu şekilde pişirdikten sonra yemeği ocaktan alıp fırın kabına koyup yayıyoruz.
  • Üzerine de kızarttığımız patlıcanları ekleyip domates ve biber koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz.
  • Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra fırından alıyoruz.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar