31 Ekim 2021 Pazar

Türlü Tarifi

 

Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 tane patlıcan
  • 2 tane patates
  • 4-5 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı

    Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri ayıklayalım kıralım ve yıkıyalım.
  • Etleri kuşbaşı doğrayalım tencereye yağları alalım eti ekleyip kavuralım.
  • Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı da içine ekleyelim.
  • Biberleri de doğrayalım ekleyelim biraz böyle kavuralım.
  • Sonra salçaları ekleyelim hafif kavuralım fasülyeyi ekleyelim ve 4-5 dk kavuralım.
  • Sonra patlıcanı ve patatesi ekleyelim ve baharatlarını tuzunu ekleyip güzelce karıştıralım.
  • En son üzerine küp doğradığımız domatesi ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım biraz pişirelim.
  • En son kaynar suyunu ilave edelim üzerini geçmeyecek şekilde ekleyelim ve pişmeye bırakalım ara ara kontrol ederek pişirelim.
  • Dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder