Türlü Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 tane patlıcan
- 2 tane patates
- 4-5 tane yeşil biber
- 2 tane domates
- 3 diş sarımsak
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- yarım çay kaşığı kimyon
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri ayıklayalım kıralım ve yıkıyalım.
- Etleri kuşbaşı doğrayalım tencereye yağları alalım eti ekleyip kavuralım.
- Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı da içine ekleyelim.
- Biberleri de doğrayalım ekleyelim biraz böyle kavuralım.
- Sonra salçaları ekleyelim hafif kavuralım fasülyeyi ekleyelim ve 4-5 dk kavuralım.
- Sonra patlıcanı ve patatesi ekleyelim ve baharatlarını tuzunu ekleyip güzelce karıştıralım.
- En son üzerine küp doğradığımız domatesi ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım biraz pişirelim.
- En son kaynar suyunu ilave edelim üzerini geçmeyecek şekilde ekleyelim ve pişmeye bırakalım ara ara kontrol ederek pişirelim.
Dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder