31 Ekim 2021 Pazar

Yoğurt Yatağında Mantar Mezesi Tarifi

 

Yoğurt Yatağında Mantar Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kutu mantar konserve
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz ve karabiber

Yoğurt için;

  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Biraz ince kıyılmış dereotu
  • Tuz

    Yoğurt Yatağında Mantar Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mantarları yıkayıp süzülür. Kenara alınır.
  • Tavaya yağları dökün küçük küçük doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
  • Çok yüksek olmayan bir ateşte yaklaşık 1-2 dakika kavurun.
  • Sonra mantarları ekleyin, pişene kadar ara ara çevirerek kızartın.
  • Tuz ve karabiber serpin, suyu çıkana kadar pişirin.
  • Kızaran mantarlara sarımsak eklenir, 2 dk bu şekil kavurun.
  • Son olarak maydanoz serpip 2-3 saniye karıştırın ocağı kapatın.
  • Yoğurdu rendelenmiş sarımsak, ince kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Servis için yoğurdu servis tabağına yayın, mantarları tavadan alıp yoğurdun üzerine koyun.
  • En sonunda üzerine pulbiber serpin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder