8 Kasım 2021 Pazartesi

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka

Sosu için;

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soda
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Börek içi için;

  • 2 adet büyük boy pırasa
  • 2 havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Böreğin üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı hazırlanan sos
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

    Baklavalık Yufkadan Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için verilen tüm malzemeler çırpılır.
  • Börek içi için pırasalar ince ince doğranır ve sıvı yağda pişirilir. Pırasalar pişince rendelenen havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar da pişince karışım ocaktan alınır ve üzerine baharatlar ilave edilir. Karışım soğuyunca börek sarılır.
  • Yufka tezgaha alınır ve sostan sürülür. Üzerine 2. Kat konulur ve sos sürülür. 3 kat konulur ve sos sürülür. 4. Kat konulunca börek içinden 2-3 yemek kaşığı konularak (Yufkanın uzun kısmına) sarılır ve rulo haşine getirilir. Rulo içe katlanarak gül böreği şeklinde sarılır.
  • Kalan yufkalar içinde aynı işlem yapılır.
  • Ruloların üzerine yumurta sarısı, hazırlanan sostan 2 kaşık alınıp, yoğurt ile karıştırılarak sürülür.
  • Susam ve çörek otu ekildikten sonra 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder