8 Kasım 2021 Pazartesi

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 10o gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ tereyağ karışımı(tereyağını eritelim bardağa koyduktan sonra üzerini sıvı yağ ile hepsi toplam bir bardak olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1paket instant maya
  • 5 su bardağı un

İç malzemesi

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam, çörekotu

    Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını,şekeri ,su ve yoğurdu ,mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurma kabının kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim ve tuzunu ,yağını ekliyelim.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
  • Hamur ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur olacak. Hamur elimize yapısınca elimizi hafif ıslatalım hamuru güzelce yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Tekrar kapağını kapatıp sıcak ortamda mayalandıralım.
  • Hamurumuz iyice kabarınca bir kaç kez yumruklayıp havasını alalım mandalına büyüklüğünde beze yapalım(21tane beze oldu)
  • İç malzemesini koyarak tekrar yuvarlıyalım.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım ve susam ve çörek otu serpelim.
  • Üzerini temiz bir bezle örtelim 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım(veya fırını 50 derecede ısıtın kapatın ve tepsi mayasını fırında yapabilirsiniz)
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Yumuşacık poğaçalarımız ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır afiyet olsun. :))).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder