Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi

 

Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 10o gram tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ tereyağ karışımı(tereyağını eritelim bardağa koyduktan sonra üzerini sıvı yağ ile hepsi toplam bir bardak olacak)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz,1paket instant maya
  • 5 su bardağı un

İç malzemesi

  • Yarım kalıp beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • Susam, çörekotu

    Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta beyazlarını,şekeri ,su ve yoğurdu ,mayayı ekleyip karıştıralım.
  • Yoğurma kabının kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim ve tuzunu ,yağını ekliyelim.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
  • Hamur ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur olacak. Hamur elimize yapısınca elimizi hafif ıslatalım hamuru güzelce yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Tekrar kapağını kapatıp sıcak ortamda mayalandıralım.
  • Hamurumuz iyice kabarınca bir kaç kez yumruklayıp havasını alalım mandalına büyüklüğünde beze yapalım(21tane beze oldu)
  • İç malzemesini koyarak tekrar yuvarlıyalım.
  • Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım ve susam ve çörek otu serpelim.
  • Üzerini temiz bir bezle örtelim 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım(veya fırını 50 derecede ısıtın kapatın ve tepsi mayasını fırında yapabilirsiniz)
  • 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Yumuşacık poğaçalarımız ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır afiyet olsun. :))).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?