Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 10o gram tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ tereyağ karışımı(tereyağını eritelim bardağa koyduktan sonra üzerini sıvı yağ ile hepsi toplam bir bardak olacak)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz,1paket instant maya
- 5 su bardağı un
İç malzemesi
- Yarım kalıp beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
Üzeri için
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- Susam, çörekotu
Bayatlamayan Bir Tepsi Dolusu Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazlarını,şekeri ,su ve yoğurdu ,mayayı ekleyip karıştıralım.
- Yoğurma kabının kapağını kapatıp 5 dakika bekleyelim ve tuzunu ,yağını ekliyelim.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.
- Hamur ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur olacak. Hamur elimize yapısınca elimizi hafif ıslatalım hamuru güzelce yoğuralım. Pürüzsüz bir hamur elde edelim.
- Tekrar kapağını kapatıp sıcak ortamda mayalandıralım.
- Hamurumuz iyice kabarınca bir kaç kez yumruklayıp havasını alalım mandalına büyüklüğünde beze yapalım(21tane beze oldu)
- İç malzemesini koyarak tekrar yuvarlıyalım.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye dizelim yumurta sarısı sürelim çatal ile çizik atalım ve susam ve çörek otu serpelim.
- Üzerini temiz bir bezle örtelim 15 -20 dakika tepsi mayası yapalım(veya fırını 50 derecede ısıtın kapatın ve tepsi mayasını fırında yapabilirsiniz)
- 180 derecede ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Yumuşacık poğaçalarımız ilk sıcaklığı geçince servise hazırdır afiyet olsun. :))).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder