Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi

 

Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Draje

    Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.
  • Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.
  • Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Kremayı da ortasına yayın.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerini de Hindistan cevizi, çilek ve draje ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?