8 Kasım 2021 Pazartesi

Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi

 

Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak fazla toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) su bardağı hindistan cevizi

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi
  • Çilek
  • Draje

    Damat Pastası Tart Kalıbında Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın.
  • Sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Son olarak, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın.
  • Karışımı tart kalıbına döküp fırına verin ve kekinizi 180 derecede 20 dakika pişirin.
  • Diğer taraftan da kreması için süt, şeker ve unu bir tencereye alın.
  • Yoğun bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Krema pişince ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.
  • En son Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız pasta kremasını soğumaya bırakın.
  • Kekinizi kalıptan ters çevirerek servis tabağına alın.
  • Kremayı da ortasına yayın.
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Dilerseniz üzerini de Hindistan cevizi, çilek ve draje ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder