Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

 

En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 soğan rendesi yada rondodan geçmiş
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber, karbonat
  • Maydanoz
  • Tuz

Sebzeleri için

  • 3 küçük patlıcan
  • 2 küçük patates
  • 1 büyük kabak
  • 2 kırmızı kapya biber
  • 7 adet sivri kıl biber
  • 1 klasik kahve fincanı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • 2 diş doğranmış sarımsak
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Tuz

Yemeğin sosu için

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz

    En Pratik Ve Lezzetli Haliyle Fırında Sebzeli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Köfte içi gereken bütün malzemeleri iyice yoğurup cevizden biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verelim.
  • Dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
  • Tüm sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp patlıcanları 20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  • Derin bir kaba doğranmış sebzeleri alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, doğranmış sarımsak, baharatları ve tuz ekleyip iyice karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sebzeleri aktaralım.
  • Yağlı kağıdı buruşturup su ile ıslatıp sıkarak sebzelerin üzerini kapatalım.
  • Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırına vererek sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Son 10 dakika üzeri açık bir şekilde kızartalım.
  • Sebzeler pişerken köfteleri kişi sayısına göre hafif kızartalım.
  • Pişen sebzeleri fırından alıp borcam tepsiye aktaralım.
  • Hafif kızaran köfteleri sebzelerin üzerine dizelim.
  • Salçalı sosunu çırparak yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Tepsinin üzerini su ile ıslattığımız pişirme kağıdını kapatalım.
  • Önceden ısıttığımız 200 derece fırında sos kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika daha pişirip tepsiyi fırından alalım. Afiyet olsun :).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?