8 Kasım 2021 Pazartesi

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi

 

Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy kıvırcık lahana (Wirsing)

İç harcımız için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
  • 100 gram yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 domates (Rendelenmiş olacak)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağda olabilir)
  • 3 yemek kaşığı su

    Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce lahanamızın yapraklarını ayırıp, güzelce yıkıyoruz.
  • Büyük bir tencerede bolca suyumuzu kaynatıyoruz ve yapraklarımızı yaklaşık 1 – 2 dakika haşlayıp bir tepsiye alıyoruz.
  • Diğer yandan iç harcımız için; tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.
  • Haşlanmış lahana yapraklarımızın ortasında olan kalın damarını kesip iki yaprak elde ediyoruz.
  • Yapraklarımızı iç harcıyla sarıp tenceremize yerleştiriyoruz.
  • Bu işlemi bitirdikten sonra, ilk önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
  • Ocağımızın ısısını orta ateşe alıp bir tatlı kaşığı tuzumuzuda ilave edip ve sarmalarımızın üzerine bir tabak kapatıp, yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
  • Pirinçlerin şiştiğini görürsek sarmamız hazır demektir.
  • Üzerine yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder