Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy kıvırcık lahana (Wirsing)
İç harcımız için
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 orta boy kuru soğan (Rendelenmiş)
- 100 gram yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 tatlı kaşığı kuru maydanoz (Tazede olabilir)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 domates (Rendelenmiş olacak)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağda olabilir)
- 3 yemek kaşığı su
Enfes Zeytinyağlı Kıvırcık Lahana Sarması (Wirsing) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce lahanamızın yapraklarını ayırıp, güzelce yıkıyoruz.
- Büyük bir tencerede bolca suyumuzu kaynatıyoruz ve yapraklarımızı yaklaşık 1 – 2 dakika haşlayıp bir tepsiye alıyoruz.
- Diğer yandan iç harcımız için; tüm malzemelerimizi karıştırıp yoğuruyoruz.
- Haşlanmış lahana yapraklarımızın ortasında olan kalın damarını kesip iki yaprak elde ediyoruz.
- Yapraklarımızı iç harcıyla sarıp tenceremize yerleştiriyoruz.
- Bu işlemi bitirdikten sonra, ilk önce yüksek ateşte 5 dakika pişiriyoruz.
- Ocağımızın ısısını orta ateşe alıp bir tatlı kaşığı tuzumuzuda ilave edip ve sarmalarımızın üzerine bir tabak kapatıp, yaklaşık 20 dakika pişirmeye devam ediyoruz.
- Pirinçlerin şiştiğini görürsek sarmamız hazır demektir.
- Üzerine yoğurtla servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder