Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 kase nohut (Ben buzluktan kullandım)
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Tereyağı
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanları bir tavada hafif karemelize olana dek kavuralım bir miktarda su ilave edelim yanmaması için.
- Zeytinyağı tereyağı karışımında tel şehriyeyi kavuralım.
- Renk alınca bulguru ilave edip 5 dakika kadar daha kavuralım üzerine nohut ve soğanı ilave edelim.
- Suyunu ve baharatını ilave edip tencerenin altını kapatalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder