Patates Karnıyarık Tarifi

 

Patates Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 tane orta boy patates
  • 1 adet soğan (küp küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı  sıvı yağ
  • 200 gram kadar kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz damak zevkinize göre artırabilirsiniz

    Patates Karnıyarık Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce kıymamızı tencereye alalım ,yağımızda o kavrulurken soğanları doğrayalım ilave edelim.
  • Kıymamıza tuzunu ilave edelim.
  • Onlar kavrulurken patatesleri soyalım ,yıkayalım, süzelim.
  • Patatesleri ortadan bölelim, önce ufak bıçakla oyalım .
  • Sonra tatlı kaşığı ile yağımızı ocağa alalım ,bir yandan kızartalım, bir yandan oyma işini bitirelim.
  • Kıymamıza biberi salçayı ilave edelim, biraz daha kavuralım .
  • Patateslerin içini dolduralım.
  • Yarım su bardağı kaynar su ilave edelim, zaten patatesler kızardı 10 dk pişirmek yeterli olacak.
  • Altını kapatalım istediğimiz gibi servis edelim.
  • Şimdi yemeği yaptık bu patatesler ne olacak dediğinizi duyar gibiyim tabiki atmayacağız ben çorbada kulandım siz isterseniz biraz ufak doğrayın az yağla teflonda kavurup üzerine yumurta kırın veya börek içinde kulanın asla atmıyoruz dostlar deneyecek olanlara afiyet olsun.

Yorumlar