Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak;
- 2 adet olgun cennet hurması(trabzon hurması)
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 limonun rendelenmiş kabuğu
Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce cennet hurmalarını kabuklarını soyarak mikser ile krema kıvamına getirelim.
- Yumurtayı,şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alalım mikser veya çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Unun üzerine kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip spatula ila karıştıralım.
- Ceviz içi,damla çikolata ve üzümü ekleyelim spatula ile tekrar alttan yukarı doğru karıştıralım ve katı yağ ile yağlayıp unladığımı kek kalıbına dökelim.
- Kalıbı tezgaha bir iki kez vuralım.
- Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika ,son yarım saat fırının derecesini 160 dereceye getirerek ağır ağır pişirelim ki içi iyi pişsin.
- Kürdan batıralım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım.
- İyice soğuyunca ters çevirelim kalıptan kendiliğinden çıkacaktır .
- Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Kabartmalar doymayan kış kekini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. :))).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder