Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi

 

Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak;

  • 2 adet olgun cennet hurması(trabzon hurması)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

    Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce cennet hurmalarını kabuklarını soyarak mikser ile krema kıvamına getirelim.
  • Yumurtayı,şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alalım mikser veya çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Unun üzerine kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip spatula ila karıştıralım.
  • Ceviz içi,damla çikolata ve üzümü ekleyelim spatula ile tekrar alttan yukarı doğru karıştıralım ve katı yağ ile yağlayıp unladığımı kek kalıbına dökelim.
  • Kalıbı tezgaha bir iki kez vuralım.
  • Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika ,son yarım saat fırının derecesini 160 dereceye getirerek ağır ağır pişirelim ki içi iyi pişsin.
  • Kürdan batıralım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım.
  • İyice soğuyunca ters çevirelim kalıptan kendiliğinden çıkacaktır .
  • Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Kabartmalar doymayan kış kekini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. :))).

Yorumlar