Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi

 

Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler

Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak;

  • 2 adet olgun cennet hurması(trabzon hurması)
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • Yarım çay bardağı damla çikolata
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

    Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce cennet hurmalarını kabuklarını soyarak mikser ile krema kıvamına getirelim.
  • Yumurtayı,şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alalım mikser veya çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Unun üzerine kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip spatula ila karıştıralım.
  • Ceviz içi,damla çikolata ve üzümü ekleyelim spatula ile tekrar alttan yukarı doğru karıştıralım ve katı yağ ile yağlayıp unladığımı kek kalıbına dökelim.
  • Kalıbı tezgaha bir iki kez vuralım.
  • Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika ,son yarım saat fırının derecesini 160 dereceye getirerek ağır ağır pişirelim ki içi iyi pişsin.
  • Kürdan batıralım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım.
  • İyice soğuyunca ters çevirelim kalıptan kendiliğinden çıkacaktır .
  • Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Kabartmalar doymayan kış kekini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. :))).

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?