Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

 

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 450-500 gram taze barbunya
  • Yarım su bardağına yakın zeytinyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik domates sosu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Maydanoz (süslemek için)

    Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayalım.
  • Havuçların kabuklarını soyalım, yuvarlak, yarım ay veya çiçek şeklinde keselim.
  • Tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığımız soğanları alalım, biraz çevirip havuçları ilave edelim.
  • Soğan ve havuçlar şeffaflaşana kadar karıştıralım.
  • Domates sosu ve barbunyayı koyup biraz daha karıştıralım.
  • Tuzu ve şekeri koyalım.
  • Üzerine çıkacak kadar su ilave edelim. (1,5 – 2 su bardağı kadar) tencerenin kapağını kapatalım.
  • Kaynayınca ocağı kısıp, 20-25 dakika kontrollü pişirelim.
  • Ocaktan alınca üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su dökelim.
  • İster soğuk, ister sıcak tüketelim.
  • Üzerine bir kaç dal maydanozla servis edelim.

Yorumlar