6 Çeşit Meze Tarifi

 

6 Çeşit Meze Tarifi İçin Malzemeler

️Muhammara için;

  • 1 çay bardağı domates salçası
  • 1 çay bardağı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz(Salçanız tuzluysa daha az ekleyin)
  • Yarım çay bardağı su

️Haydari için;

  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dilim beyaz peynir (Tercihen ezine)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz

️Babagannuş için;

  • 3 tane patlıcan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 küçük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Limon suyu ya da nar ekşisi

️Mor lahana mezesi için;

  • 1 adet mor lahananın yarısı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı normal yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

️Mütebbel (Tahinli patlıcan mezesi) için;

  • 2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
  • 6 yemek kaşığı tahin
  • 6 yemek kaşığı yoğurt(Susuz yerinden)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

️Havuç tarator için;

  • 3 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

    6 Çeşit Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Muhammara için; verilen bütün malzemeleri mutfak robotuna koyuyoruz.
  • Malzemelerin hepsi birbirine karışıp kıvam alana kadar robotton geçiriyoruz (Eğer biraz daha parçalı yapmak isterseniz yine verilen bütün malzemeleri robottan geçirmeden bir kaba alıp, karıştırarak ta servis edebilirsiniz)
  • Hazır olan muhammarayı servis tabağına alarak üzerini istenilen şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Haydari için; bir kapta peyniri çatalla iyice eziyoruz. Üzerine süzme yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu ekliyoruz. Ayrı bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz.
  • Tereyağ eriyince naneyi ekleyip biraz kızdırdıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
  • Babagannuş için; patlıcanları ve biberleri közleyip küp küp doğradıktan sonra salatayı yapacağımız kaba alıyoruz. Bir tavaya çok az sıvı yağ alıp küçük küçük doğranmış soğanları yumuşayana kadar soteleyip, közlediğimiz sebzelerin üzerine döküyoruz.
  • İnce doğranmış domatesleri, rendelediğimiz sarımsakları, salçayı, zeytinyağını ve bütün baharatları da ekleyip salatayı karıştırıyoruz.
  • En son damak zevkinize göre limon suyu ya da nar ekşisi ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.
  • Mor lahana mezesi için; bir adet lahananın yarısını ince ince doğrayıp zeytinyağı ile birlikte tavaya alıyoruz. Yaklaşık on dakika kadar lahanalar biraz yumuşayıncaya kadar soteliyoruz.
  • Ayrı bir kapta verilen diğer malzemeleri karıştırıyoruz. En son soğuyan lahanalarıda ekleyip karıştırdıktan sonra servis tabağına alıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar