Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi

 

Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)

    Ezber Bozan Yumuşacık Tava Keki Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için çırpma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşana kadar çırpalım. Daha sonra süt, sıvı yağ ekleyelim.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpalım.
  • Derin ve kalın tabanlı tavamızı tereyağı ile yağlayalım.
  • Hazırladığımız kek harcını yağladığımız tavaya dökelim ve tavamızı ocağa alalım. Ben 27cm çapında bir tava kullandım.
  • Üzerini bir mutfak bezi ile örterek kapağını kapatalım ve bezin sarkan kısımlarını kapağın üzerine doğru kapatalım.
  • Kısık ateşte kekimizi yaklaşık 1 saat kadar pişirelim. Pişirme süresi ocaktan ocağa değişiklik gösterebilir, kürdan testi ile pişip pişmediğinden emin olabilirsiniz.
  • Üzerinin sosu için hazır çikolata sosuna sütü ekleyerek koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra uygun bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
  • Hazırladığımız çikolata sosunu kekin üzerine gezdirelim.
  • Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar