Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 kaşık un
- 4-5 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğun sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bi kap içerisine yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve toz kırmızı biberi alarak güzelce karıştıralım.
- Ardından tavuğumuzu alalım, kalan tüylerini temizleyerek havlu kağıt yardımı ile kurulayalım.
- Hazırladığımız sosu tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Tavuğun kanat kısımlarının piştikçe açılmaması için kürdan ile sabitleyelim.
- Butları da ip yardımı ile çapraz bir şekilde bağlayarak fazla olan kısmını keselim. Tavuğumuzu 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Büyük boy fırın torbasının içerisine unu alalım ve torbayı sallayarak her yerine ulaşmasını sağlayalım. Ardından fazla unu bir kaseye boşaltalım.
- Dinlendirdiğimiz tavuğumuzu fırın torbasına dikkatli bir şekilde yerleştirelim.
- 4-5 tane defne yaprağını da torbanın içerisine ilave edelim ve torbadan çıkan bağlama klipsi ile bağlayalım.
- Kürdan ile fırın torbamıza delikler açalım, fırın tepsimize yerleştirelim.
- Tavuğumuzu önceden ısıttığımız 200°C fırında 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda tavuğumuzu fırından alalım ve 10 dakika bekletelim.
- Ardından fırın poşetinden çıkartalım ve servis tabağına alalım.
- Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder