Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi

 

Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 kaşık un
  • 4-5 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

    Fırında Soslu Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuğun sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bi kap içerisine yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve toz kırmızı biberi alarak güzelce karıştıralım.
  • Ardından tavuğumuzu alalım, kalan tüylerini temizleyerek havlu kağıt yardımı ile kurulayalım.
  • Hazırladığımız sosu tavuğun her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Tavuğun kanat kısımlarının piştikçe açılmaması için kürdan ile sabitleyelim.
  • Butları da ip yardımı ile çapraz bir şekilde bağlayarak fazla olan kısmını keselim. Tavuğumuzu 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
  • Büyük boy fırın torbasının içerisine unu alalım ve torbayı sallayarak her yerine ulaşmasını sağlayalım. Ardından fazla unu bir kaseye boşaltalım.
  • Dinlendirdiğimiz tavuğumuzu fırın torbasına dikkatli bir şekilde yerleştirelim.
  • 4-5 tane defne yaprağını da torbanın içerisine ilave edelim ve torbadan çıkan bağlama klipsi ile bağlayalım.
  • Kürdan ile fırın torbamıza delikler açalım, fırın tepsimize yerleştirelim.
  • Tavuğumuzu önceden ısıttığımız 200°C fırında 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda tavuğumuzu fırından alalım ve 10 dakika bekletelim.
  • Ardından fırın poşetinden çıkartalım ve servis tabağına alalım.
  • Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar