Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi

 

Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt (62,5 ml)
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavuk sotesi için;

  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt (300 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çeyrek çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı tam yağlı taze kaşar peyniri

    Güveçte Püreli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavukgöğsümüzü küp küp doğrayalım. Ardından tavaya aldığımız ayçiçek yağında kavuralım.
  • Tavuklarımız piştikten sonra üzerine doğradığımız kırmızı ve yeşil biberi ilave ederek 2-3 dakika daha pişirelim.
  • Ardından salçayı ve baharatları ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Püre için patateslerimizi haşlayalım ve kabuklarını soyduktan sonra derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, süt ve tuzu ekleyerek ezelim ve püre haline getirelim ve sıkma torbasına dolduralım.
  • Sıkma torbasının ucunu keserek güveçlerimize püremizden sıkalım.
  • Üzerine hazırladığımız tavukları yerleştirelim.
  • Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağını alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavuralım.
  • Daha sonra bir taraftan karıştırırken yavaş yavaş sütü ilave edelim.
  • Kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocaktan alalım.
  • Tavuklarımızın üzerine beşamel sosunu paylaştıralım.
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine koyduktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen güveçte püreli tavuğumuz servise hazır. Ben bu ölçülerle 4 adet güveç elde ettim. Afiyet olsun!

Yorumlar