Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş sadece yaprakları olacak )

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 ,5 yemek kaşığı un ( kaşık ölçümüz hafif tepeleme, çok dolu olmayacak şekilde )
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır kullanıyorum )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti 

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebi için krem şanti dışında malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.
  • Muhallebi olduktan sonra üzerine streç temas edecek şekilde kapatılıp iyice soğumaya bırakılır.
  • Kek için ıspanağımız püre haline getirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sırası ile yağ, ıspanak eklenir.
  • Un, kabartma tozu, vanilyada eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış 22-24 cm civarındaki kalıbımıza dökülür.
  • 170 derece ayarda 45 dk kadar pişirilir.
  • Kekimizi fırından çıkarmadan bıçak ile ortasına batırıp çıkaralım.
  • Pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Bıçak temiz çıkıyor ise pişmiş, kek harcı bulaşarak çıkıyor ise pişmemiş demektir.
  • Piştikten sonra kekimiz soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenip çırpılır.
  • Kekimiz soğuyunca 2 veya 3 parçaya kesilir. Benim kekim 3 parça oldu.
  • Üzerine serpmek için kekimizin bir parçasından biraz kek parçası alınır.
  • Elinizle veya bıçakla alabilirsiniz.
  • Servis tabağına kekin ilk katı alınır.
  • Üzerine muhallebinin bir kısmı eklenir.
  • Diğer kat da alınıp muhallebi eklenir.
  • Son katı da ekleyip kalan muhallebi ile üzeri ve kenarları kapatılır.
  • Aldığımız kek parçaları el ile ufalanıp üzerine serpiştirilir.
  • Bir kaç saat dinlenen pastamız servis yapılır.

Yorumlar