Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak (Rondodan geçirilmiş sadece yaprakları olacak )

Muhallebi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 ,5 yemek kaşığı un ( kaşık ölçümüz hafif tepeleme, çok dolu olmayacak şekilde )
  • 2 ,5 yemek kaşığı nişasta ( ben mısır kullanıyorum )
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz krem şanti 

    Ispanaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak muhallebi için krem şanti dışında malzemeler karıştırılıp muhallebi yapılır.
  • Muhallebi olduktan sonra üzerine streç temas edecek şekilde kapatılıp iyice soğumaya bırakılır.
  • Kek için ıspanağımız püre haline getirilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılır.
  • Sırası ile yağ, ıspanak eklenir.
  • Un, kabartma tozu, vanilyada eklenip karıştırılır.
  • Yağlanmış 22-24 cm civarındaki kalıbımıza dökülür.
  • 170 derece ayarda 45 dk kadar pişirilir.
  • Kekimizi fırından çıkarmadan bıçak ile ortasına batırıp çıkaralım.
  • Pişip pişmediğini kontrol edelim.
  • Bıçak temiz çıkıyor ise pişmiş, kek harcı bulaşarak çıkıyor ise pişmemiş demektir.
  • Piştikten sonra kekimiz soğumaya bırakılır. Soğuyan muhallebimizin içine 2 yemek kaşığı krem şanti eklenip çırpılır.
  • Kekimiz soğuyunca 2 veya 3 parçaya kesilir. Benim kekim 3 parça oldu.
  • Üzerine serpmek için kekimizin bir parçasından biraz kek parçası alınır.
  • Elinizle veya bıçakla alabilirsiniz.
  • Servis tabağına kekin ilk katı alınır.
  • Üzerine muhallebinin bir kısmı eklenir.
  • Diğer kat da alınıp muhallebi eklenir.
  • Son katı da ekleyip kalan muhallebi ile üzeri ve kenarları kapatılır.
  • Aldığımız kek parçaları el ile ufalanıp üzerine serpiştirilir.
  • Bir kaç saat dinlenen pastamız servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?