30 Aralık 2021 Perşembe

Milföyden Kıymalı Mini Pide Tarifi

 

Milföyden Kıymalı Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet milföy

İç harcı için

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • Ayrıca
  • 1 adet yumurta

Üzerine

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Milföyden Kıymalı Mini Pide Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak domates rondodan geçilir. Kıymalı iç harca eklenir.
  • Daha sonra rondoya soğan, biberler ve maydanozlar incecik kıyılır ve iç harca eklenir.
  • Baharatlar, salça ve sıvı yağ koyulur. Güzelce karıştırılır. Kıymalı harç sürülebilir kıvamda olmalı.
  • Milföyleri paketten çıkarıp ortadan ikiye bölün.
  • Hamur çözülünce merdane ile bir iki defa üzerinden geçip uzatın.
  • Kenarlarını katlayıp pide şeklini verin.
  • İç kısımlarına iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yayın. (ben bir kısmının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekledim. Siz dilerseniz arzu ettiğiniz malzemeler den koyabilirsiniz. )
  • Son olarak çırpılmış yumurtayı kenar kısımlarına fırça ile sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
  • Sıcakken servis edin afiyet olsun ❤️🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder