Milföyden Kıymalı Mini Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet milföy
İç harcı için
- 200 gram kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber, kırmızı toz biber
- Ayrıca
- 1 adet yumurta
Üzerine
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Milföyden Kıymalı Mini Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak domates rondodan geçilir. Kıymalı iç harca eklenir.
- Daha sonra rondoya soğan, biberler ve maydanozlar incecik kıyılır ve iç harca eklenir.
- Baharatlar, salça ve sıvı yağ koyulur. Güzelce karıştırılır. Kıymalı harç sürülebilir kıvamda olmalı.
- Milföyleri paketten çıkarıp ortadan ikiye bölün.
- Hamur çözülünce merdane ile bir iki defa üzerinden geçip uzatın.
- Kenarlarını katlayıp pide şeklini verin.
- İç kısımlarına iç harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyup yayın. (ben bir kısmının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekledim. Siz dilerseniz arzu ettiğiniz malzemeler den koyabilirsiniz. )
- Son olarak çırpılmış yumurtayı kenar kısımlarına fırça ile sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
- Sıcakken servis edin afiyet olsun ❤️🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder