Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
İç harcı için;
- 400 gr lor peyniri
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım.
- Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım.
- Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına lor peyniri alalım.
- Üzerine kıydığımız maydanozu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu uladığımız tezgaha alalım ve son kez toparlayalım.
- Toparlanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim.
- Daha sonra parçalardan bir tanesini alarak hafifçe unlayalım ve açalım.
- Yeterince açtığımız hamurumuzun dört köşesine iç harcımızdan yerleştirelim ve alttan ve üstten iç harcın üzerine doğru hamuru katlayarak kapatalım.
- Bir rulet yardımıyla katladığımız hamuru yarım ay şeklinde keselim. Ardından bir çatalla hamurun köşelerine bastırarak hem daha güzel şekil almalarını hem de pişerken açılmamalarını sağlayalım.
- Diğer bezelerimize de sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız böreklerimizi bir bez arasında bekletelim.
- Tavamızı sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Kızdıktan sonra böreklerimizi tavamıza alalım ve her iki yüzünü de çevirerek güzelce kızartalım.
- Kızaran puf böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder