29 Aralık 2021 Çarşamba

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi

 

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 400 gr lor peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım.
  • Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım.
  • Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına lor peyniri alalım.
  • Üzerine kıydığımız maydanozu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu uladığımız tezgaha alalım ve son kez toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim.
  • Daha sonra parçalardan bir tanesini alarak hafifçe unlayalım ve açalım.
  • Yeterince açtığımız hamurumuzun dört köşesine iç harcımızdan yerleştirelim ve alttan ve üstten iç harcın üzerine doğru hamuru katlayarak kapatalım.
  • Bir rulet yardımıyla katladığımız hamuru yarım ay şeklinde keselim. Ardından bir çatalla hamurun köşelerine bastırarak hem daha güzel şekil almalarını hem de pişerken açılmamalarını sağlayalım.
  • Diğer bezelerimize de sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız böreklerimizi bir bez arasında bekletelim.
  • Tavamızı sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Kızdıktan sonra böreklerimizi tavamıza alalım ve her iki yüzünü de çevirerek güzelce kızartalım.
  • Kızaran puf böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder