Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi

 

Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

İç harcı için;

  • 400 gr lor peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Yağ Çekmeyen Çıtır Çıtır Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım.
  • Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım.
  • Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
  • Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım. Bunun için uygun bir karıştırma kabına lor peyniri alalım.
  • Üzerine kıydığımız maydanozu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu uladığımız tezgaha alalım ve son kez toparlayalım.
  • Toparlanan hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim ve beze haline getirelim.
  • Daha sonra parçalardan bir tanesini alarak hafifçe unlayalım ve açalım.
  • Yeterince açtığımız hamurumuzun dört köşesine iç harcımızdan yerleştirelim ve alttan ve üstten iç harcın üzerine doğru hamuru katlayarak kapatalım.
  • Bir rulet yardımıyla katladığımız hamuru yarım ay şeklinde keselim. Ardından bir çatalla hamurun köşelerine bastırarak hem daha güzel şekil almalarını hem de pişerken açılmamalarını sağlayalım.
  • Diğer bezelerimize de sırası ile aynı işlemi uygulayalım. Hazırladığımız böreklerimizi bir bez arasında bekletelim.
  • Tavamızı sıvı yağı alalım ve kızdıralım. Kızdıktan sonra böreklerimizi tavamıza alalım ve her iki yüzünü de çevirerek güzelce kızartalım.
  • Kızaran puf böreklerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?