Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Diğer malzemeleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Patlıcanları da ekliyoruz.
  • Sosunu ayrı bir kapta hazırlıyoruz.
  • Tepsinin üzerine döküyoruz.
  • Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
  • 200 derece fırında 1 saate yakın kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?