Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
- 2 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet domates
- 2 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet sivri biber
- 2 adet kapya biber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)
Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
- Diğer malzemeleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Patlıcanları da ekliyoruz.
- Sosunu ayrı bir kapta hazırlıyoruz.
- Tepsinin üzerine döküyoruz.
- Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
- 200 derece fırında 1 saate yakın kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder