Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Diğer malzemeleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Patlıcanları da ekliyoruz.
  • Sosunu ayrı bir kapta hazırlıyoruz.
  • Tepsinin üzerine döküyoruz.
  • Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
  • 200 derece fırında 1 saate yakın kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Yorumlar