Dana Kuzu Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram dana kuzu kokoreç
- 1 tane domates
- 2 adet yeşil biber
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Ve çıtır ekmek ya da lavaş ekmeği
Dana Kuzu Kokoreç Tarifi Nasıl Yapılır?
- Isınan genişçe tavaya tereyağını varsa kuyruk yağını eritelim .Ardından kokoreçlerimizi tavaya atalım.
- Yaklaşık orta ateşte 10 dk kadar pişirelim.
- Kavrulup pişen kokorece sırasıyla kuşbaşı doğranmış biberi, domatesi atalım.
- Suyunu çekene kadar pişirelim.
- En son tuz ve baharatlarla birleştirelim.
- Ve mutlu son çıtır taze somun ekmeği bölüp tavaya suyuna yağına bastırıp içine kokoreçleri koyduktan sonra servis edebilirsiniz ve tabi yanına da ayran afiyetler olsun. Yaptığınız tarifleri görsel olarak atarsanız sevinirim.
Not; Nerden bulabilirsiniz. Donmuş hazır kuşbaşı doğranmış temizlenmiş şekilde sakat atçılarda veya kasaplarda paket halinde satılır hemde çok uygun fiyata.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder