Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Garantili Muhteşem El Açması Çarşaf böreği Tarifi

 

Garantili Muhteşem El Açması Çarşaf böreği Tarifi İçin Malzemeler

İçi için malzemeler;

  • 500 gram ıspanak
  • 250 gram beyaz peynir
  • 1 adet iri boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1-2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Biraz karabiber

Katlara sürmek için;

  • 1 su bardağı ve yarım bardak daha sıvı yağ.

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un, kullandım (miktar değişebilir dikkat)

Su bardağı ölçüm 220 ml

Garantili Muhteşem El Açması Çarşaf böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları küçükçe doğrayıp, ezilmiş beyaz peynirini, yağını, baharatlarını ve minik doğranmış soğanı katıp iç harcını karıştıralım.
  2. Sonra tüm malzemeyi karıştırıp hamurumuzu yapalım. Hamurumuzun kıvamı, yumuşacık, biraz ele yapışır tarzda olmalı. Hamuru çok iyice 5-6 dk yoğuralım. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgaha alalım. 2-3 dk da tezgahta unla çitiler tarzda yoğuralım.
  3. Eşit şekilde 10 bezeye bölelim. Bezeleri bolca un serpilmiş yere aralıkla dizip üzerlerini örtelim. 10 dk dinlendirelim.
  4. Tezgaha bolca un serpip bezeleri sırayla servis tabağı boyutunda açalım. Bütün bezeler bitince, büyük boy borcam içine 5 kaşık sıvı yağ döküp, fazla unu çırpılmış ilk hamuru tabana koyalım.
  5. Üzerine 3-4 kaşık daha yağ döküp elle bulayalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayıp bitirelim. En üstede kalan yağı döküp 1 su bardağı yağımızı bitirmiş olalım.
  6. Streç filmle kaplayıp, 30 dk dinlendirelim. Sonra kalan yarım bardak yağdan, alıp tezgahı bolca yağlayalım.
  7. İlk hamuru alıp sündüre çeke hamuru zar gibi incecik açalım. Üzerine az yağ gezdirelim. Kenarlardan kesip kalın yerleri çıkaralım.
  8. Hamurun ucundan 4 parmak katlayıp üzerine iç harçtan yayalım. Rulo şekilde iterek saralım ve yağlanmış 36 cm lik tepsinin ortasından kıvırarak dolayalım (çok sıkı sarmayınız)
  9. Tüm tepsi dolunca bardakta kalan yağdan üzerlerine sürelim ve önceden ısınmış alt üst ayarda alttan ikinci rafta, ilk 15 dk 200°’de pişirip, sonra ayarı, 180° ye düşürüp 30-40 dk kızarana dek pişirelim.
  10. Hamurdan 4 adette küçük rulo böreklerim çıktı. Deneyecek olanlara afiyet şifa olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?