Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg havuç( 6-7 tane)
- 1 paket petibör bisküvi (kum haline getirilecek )
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
- 1 tane portakal kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Üzeri İçin;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt
Tepsiyi Yağlamak İçin;
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı veya margarin
- Ve tepsiyi kaplayacak kadar hindistan cevizi
Havuçlu Tarçınlı Saraysarması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçlarımızı soyacakla soyuyoruz ardından rendemizin küçük tarafıyla rendeliyoruz.
- Üzerine toz şekerini döküyoruz, ocağın altını açıyoruz ,havuçlarımız suyunu salıp çekmeye başlayınca tarçını cevizi ekliyoruz.
- Rondodan toz haline getirdiğimizi bisküviyi de ilave ediyoruz, altını kapatıyoruz.
- Üzerine vanilyalarımızı ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
- Büyük boy borcamımızı veya orta boy fırın kabımızı yumuşak tereyağı ile yağlıyoruz üzerine bolca hindistan cevizi döküyoruz.
- Pişirdiğimiz havuçlu tarçınlı harcımızı tepsimize yavaşça yayıyoruz ardından krem şantimizi yapıyoruz.
- Krem şantimizi boş kaba alıp üzerine sütümüzü ilave edip mikserle koyulaşana kadar çırpıyoruz 20 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkartıyoruz.
- Havuçlu tatlımızın üzerine ilave ederek her tarafına düz bir şekilde yayıyoruz üzerine ister hindistan cevizi ile ister cevizle veya fındıkla süsleyebilirsiniz.
- Ben tepsideki tatlımı ortadan ikiye uzunlamasına kesip ardından enine iki parmak genişliğinde kestim bu şekilde kısa rulolar yaptım sizler dilerseniz kesmeden uzun rulolarda yapabilirsiniz tercih size kalmış afiyet olsun beğenmeniz dileğiyle. Sağlıklı ve sevgi ile kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder