Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşak tereyağ (margarin de olur)
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker (180 gr)
  • 60 gram tereyağ
  • 100 ml krema

Üzeri için;

  • Sütlü çikolata

    Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için: bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. (unu 3 su bardağı ekleyip gerekirse azar azar ekleyin).
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Rulo şekline getiriyoruz.
  • Streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
  • Karamel için: şekeri kalın tabanlı bir tencereye alıyoruz.
  • Orta ateşte altını açıyoruz.
  • Karıştırmadan tencereyi arada sallayarak erimesine yardımcı oluyoruz.
  • Sıvılaşmaya başlayınca kısığa alıyoruz.
  • Eridiğinde yağı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
  • İkisi karışınca kremayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (topaklanabilir, karıştırmaya devam edin. )
  • Pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  • Sertleşen kurabiye hamurunu dilimler halinde kesiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede kenarları hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
  • Biraz soğuyunca üzerine kaşıkla karamel döküp yayıyoruz.
  • Dolapta iyice soğutup sonrasında da eritilmiş çikolata döküyoruz. (benmari veya mikrodalgada eritebilirsiniz).
  • Çikolata da donunca afiyetle yiyoruz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?