Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi

 

Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram yumuşak tereyağ (margarin de olur)
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri

Karamel için;

  • 1 su bardağı şeker (180 gr)
  • 60 gram tereyağ
  • 100 ml krema

Üzeri için;

  • Sütlü çikolata

    Hazırlara Taş Çıkartan Karamelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur için: bütün malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. (unu 3 su bardağı ekleyip gerekirse azar azar ekleyin).
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Rulo şekline getiriyoruz.
  • Streçleyip dolaba kaldırıyoruz.
  • Karamel için: şekeri kalın tabanlı bir tencereye alıyoruz.
  • Orta ateşte altını açıyoruz.
  • Karıştırmadan tencereyi arada sallayarak erimesine yardımcı oluyoruz.
  • Sıvılaşmaya başlayınca kısığa alıyoruz.
  • Eridiğinde yağı ekleyip hızlıca karıştırıyoruz.
  • İkisi karışınca kremayı azar azar ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. (topaklanabilir, karıştırmaya devam edin. )
  • Pürüzsüz bir kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  • Sertleşen kurabiye hamurunu dilimler halinde kesiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede kenarları hafif renk alana kadar pişiriyoruz.
  • Biraz soğuyunca üzerine kaşıkla karamel döküp yayıyoruz.
  • Dolapta iyice soğutup sonrasında da eritilmiş çikolata döküyoruz. (benmari veya mikrodalgada eritebilirsiniz).
  • Çikolata da donunca afiyetle yiyoruz

Yorumlar