29 Ocak 2022 Cumartesi

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200g kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı taze bezelye
  • 5 su bardağı sıcak su

    Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzelerimizi doğrayalım. Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı ince ince keselim.
  • Havuç ve patateslerimizi de küpler halinde doğrayalım
  • Ardından yemeğimiz için tencereye  sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ilave edelim ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Doğradığınız havuç ve patatesimizde ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından taze bezelyeyi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ara ara yemeğimizi kontrol etmeyi unutmayalım.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder