Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi

 

Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 orta boy patates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200g kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı taze bezelye
  • 5 su bardağı sıcak su

    Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzelerimizi doğrayalım. Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı ince ince keselim.
  • Havuç ve patateslerimizi de küpler halinde doğrayalım
  • Ardından yemeğimiz için tencereye  sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ilave edelim ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
  • Kavrulan kıymaya doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçası,  pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
  • Doğradığınız havuç ve patatesimizde ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ardından taze bezelyeyi ekleyerek karıştıralım.
  • Son olarak sıcak su ilave ederek karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ara ara yemeğimizi kontrol etmeyi unutmayalım.
  • Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?