Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 orta boy patates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200g kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı taze bezelye
- 5 su bardağı sıcak su
Kıymalı Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sebzelerimizi doğrayalım. Bunun için soğanı yemeklik doğrayalım, sarımsağı ince ince keselim.
- Havuç ve patateslerimizi de küpler halinde doğrayalım
- Ardından yemeğimiz için tencereye sıvı yağı alalım. Üzerine kıymayı ilave edelim ve orta ateşte kıymanın rengi dönünceye kadar karıştırarak kavuralım.
- Kavrulan kıymaya doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave ederek 2-3 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra domates salçası, pul biber, karabiber ve tuzu ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar 1-2 dakika sürekli karıştırarak kavuralım.
- Doğradığınız havuç ve patatesimizde ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Ardından taze bezelyeyi ekleyerek karıştıralım.
- Son olarak sıcak su ilave ederek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte patates ve bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım. Ara ara yemeğimizi kontrol etmeyi unutmayalım.
- Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder