Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı maş fasulyesi
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 4-5 adet kornişon turşu
- 4-5 dal taze soğan
- 1 çay bardağı konserve mısır
- 1 çay bardağı nar tanesi
- Yarım demet taze nane
- Yarım demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir gece öncesinden ısladığımız maş fasulyelerini uygun bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyerek haşlayalım. Bu aşamada maş fasulyelerini çok fazla haşlamamalısınız. Biraz diri kalacak şekilde 25-30 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
- Fasulyeler haşlanırken bir yandan da diğer malzemeler doğrayabiliriz. Bunun için naneyi, dereotunu ve taze soğanları ince ince doğrayarak derin bir karıştırma kabına alalım.
- Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuları da doğrayıp karıştırma kabımıza aldıktan sonra haşladığımız maş fasulyelerinin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
- Ardından fasulyelerimizi de karıştırma kabımıza alalım.
- Üzerine konserve mısır, nar tanesi, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Güzelce karıştırdığımız maş fasulyesi salatasını servis tabağına alarak servi edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder