31 Ocak 2022 Pazartesi

Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır?

 

Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı maş fasulyesi
  • 2 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 çay bardağı nar tanesi
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz

    Maş Fasulyesi Salatası Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir gece öncesinden ısladığımız maş fasulyelerini uygun bir tencereye alalım ve üzerine su ekleyerek haşlayalım. Bu aşamada maş fasulyelerini çok fazla haşlamamalısınız. Biraz diri kalacak şekilde 25-30 dakika haşlamanız yeterli olacaktır.
  • Fasulyeler haşlanırken bir yandan da diğer malzemeler doğrayabiliriz. Bunun için naneyi, dereotunu ve taze soğanları ince ince doğrayarak derin bir karıştırma kabına alalım.
  • Közlenmiş kırmızı biber ve kornişon turşuları da doğrayıp karıştırma kabımıza aldıktan sonra haşladığımız maş fasulyelerinin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
  • Ardından fasulyelerimizi de karıştırma kabımıza alalım.
  • Üzerine konserve mısır, nar tanesi, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Güzelce karıştırdığımız maş fasulyesi salatasını servis tabağına alarak servi edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder