29 Ocak 2022 Cumartesi

Pişmaniye Kurabiye Tarifi

 

Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (çay bardağı ölçüsü 120 ml )
  • 1 su bardağın dan bir parmak eksik pudra şekeri ( bardak ölçüsü 200 ml )
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 4 su bardağı un ( yinede kontrollü koyun unu yavaş yavaş eklerseniz kıvamını tutturmak daha kolay olacaktır )

Bulamak için;

  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi

    Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ, sıvı yağ ,hindistan cevizi ,vanilya ,nişasta ,pudra şekerini yoğurma kabına alıyoruz güzelce karıştırıyoruz .
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz .
  • Hamurumdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
  • Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşmeden 18-20 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Hindistan cevizi ve pudra şekerini bir kaseye alıp karıştırıyoruz.
  • Kurabiyelerimiz fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca pudra şekeri hindistan cevizi karışımına bulayıp servis tabağına alıyoruz ,deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder